Конопени картофки

Малко ни поомръзнаха онези печени картофки с розмарин, зехтин и счукан чесън, нали? Ето я алтернативата – печени картофи на тава с конопено олио, куркума и канела.

Нарязвате пресните картофи в една тава, поливате ги внимателно с конопеното олио, разбърквате. Посолявате, поръсвате добре с куркума, напудряте с малко канела и мащерка и ги хвърляте във фурната за на  градуса (на шишето пише, не загрявайте повече от 180 градуса, защото се разпадат скъпоценните мастни киселини) . От време на време се сещайте да ги обръщате, за да не прегорят само от едната страна.

Нещо ми подсказва, че на тези картофи ще отива портокалов сос, но сега съм твърде гладен, за да го измисля. Имайте предвид и наминете пак, може да съм го измислил.

А ето ги и тях!

А ето ги и тях!

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

TABLE MOOD

"The discovery of a new dish does more for the happiness of the human race than the discovery of a star."

potatofaces

easy vegetarian recipes with cinematic inclination

Fresh Cuts of Life

За виното и малките прекрасни моменти, които правят живота ни по-хубав

%d блогъра харесват това: