Чийзкейк „La vie en rose“

Бързам да изляза с едно леко и пролетно предложение преди козуначената вълна да залее кулинарните блогове. Рецептата е от арсенала c експресни менюта на Джейми Оливър. Е, не е като „30 секунди с Жак Пепен“, но Джейми все пак е по-млад. Сигурно ще ви отнеме около 15 минути. 🙂

Нарекох десерта „Живот в розово“, защото основен акцент са ягодите, които трябва да бъдат узрели и ароматни. На правилните ягоди ще попаднете или след дълго търсене, или спонтанно, когато най-малко очаквате. Тъкмо във втория вариант рецептата е особено подходяща, защото е бърза, лесна и превръща ягодите в ефимерно усещане за щастие без угризения за поетите калории.

И така, ако попаднете на изкусителни ягоди, не се чудете, а действайте. С това не призовавам да берете от чуждите градини, действайте само ако са за продан!

Необходими уреди и материали:

–          1 пакет бисквити (може и от здравословните),

–          400 гр заквасена сметана,

–         100 гр  сирене крема,

–          Захар на вкус,

–          Ягоди,

–          Ванилова захар

Приготвих чашки за персонални дози. Предимството е, че не се налага да се реже чийзкейка на парчета и автоматично елиминирате проблема с гъстотата на крема. След като въоръжите всеки с по една лъжица за нападение на ягодите, никой не се интересува с какъв вискозитет е вашия чийзкейк.

Основните пластове на това произведение са три – бисквити на дъното, розова смес по средата и декоративни ягоди на повърхността. Розовата смес се състои от заквасена сметана, сирене крема, накълцани ягоди и захар на вкус. Декоративните ягоди се поръсват с ванилова захар и малко трохи от бисквити.

Технология

За съжаление, забравих да снимам крайния продукт преди да го сложа в хладилника, а след като го извадих от там, изчезна почти мигновено. За компенсация се сбогувам с три изпълнения на „Живот в розово“. Разбирате, че розовото има някои нюанси, както и хорските представи за щастие са безброй …

 

Andrea

Zaz

Tikay

Изображение

ПП След настояване от страна на феновете се наложи пак да забъркам една доза и воала готовия продукт:

1

Този път порциите не бяха индивидуални и за по-сигурно сложих един желатин при сиренето и заквасената сметана.

2

Предложените по-горе пропорции наблягат на сметаната пред сиренето, което си е лично мое усещане за чейзкейк – лек и кремообразен.

 

Реклами
5 comments
  1. Не изкушавайте предаността на читателите си, моля, като ги лишавате от шарени картинки с гозби. Иначе потвърждавам великолепието на десерта и поемам част от отговорността за почти мистериозното му изчезване.:)

    пп
    И внимавайте с набиването на най-долния пласт в чашата, за да не се налага да го вадите после с ударна бормашина.;)

  2. m4nja said:

    Започвайте отначало, трябва ни снимка!
    😉

  3. Големи ядове бера с чийзкековете, точно заради вискозитета. Но този тук, май ще разреши проблема. Отивам да го правя и за да продължим розовата тема, ще добавя едно розе към цялата картинка 🙂

  4. Държа да похваля избора на покривка! И да попитам дали си подготвена с подобни аксесоари и за други плодови десерти?

  5. c00kingm0nster said:

    Нямам никакви покривки с плодчета. Тази е на майка, понеже за пореден път забравих да снимам готовото произведение, а отпътувах набързо като Джингиби, се наложи да ги помоля по телефона да нащракат, каквото е останало.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

TABLE MOOD

"The discovery of a new dish does more for the happiness of the human race than the discovery of a star."

potatofaces

easy vegetarian recipes with cinematic inclination

Fresh Cuts of Life

За виното и малките прекрасни моменти, които правят живота ни по-хубав

%d блогъра харесват това: