Мъфини с шунка и горчица /смеси, печи, яж/

Хората започнаха да мислят за зимни гуми и туршия. Излизам на есенната готварска трибуна с нещо засищащо. Лека стъпка в страни от десертното меню, което ми е отредено. Солено е, но пък става за закуска или поне аз си закусвах това, докато гледах сутрин шоуто на д-р Оз (докторът е самото просвещение и необходимост за хора, които си инжектират растежен хормон за красота).

Рецептата е от „Всичко за печенето“. Пропорциите са идеалните, но можете да сложите повече от царевичното брашно за сметка на другото, ако търсите наситен жълт цвят, или само царевично, ако водите борба с глутена. Ще се получи розова шунка на жълт фон и разпалващи апетита аромати.

Съставките:
1 2/3 чаени чаши обикновено брашно
1/3 чаена чаша царевично брашно
1/4 чаена чаша захар
1  чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
1/2 чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица смлян карамфил
2 яйца
1 чаена чаша суроватка
1/3 чаена чаша зеленчуково олио
4 супени лъжици дижонска горчица
1 чаена чаша ситно нарязана шунка.

20140927_210434

Технологията е смеси, печи, яж. Посланието – не си инжектирай растежен хормон.

Реклама
1 comment
  1. Тази рецепта е само за мен. Ще се пробва веднага

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

TABLE MOOD

"The discovery of a new dish does more for the happiness of the human race than the discovery of a star."

potatofaces

easy vegetarian recipes with cinematic inclination

Fresh Cuts of Life

За виното и малките прекрасни моменти, които правят живота ни по-хубав

%d блогъра харесват това: