Мъфини с шунка и горчица /смеси, печи, яж/
Хората започнаха да мислят за зимни гуми и туршия. Излизам на есенната готварска трибуна с нещо засищащо. Лека стъпка в страни от десертното меню, което ми е отредено. Солено е, но пък става за закуска или поне аз си закусвах това, докато гледах сутрин шоуто на д-р Оз (докторът е самото просвещение и необходимост за хора, които си инжектират растежен хормон за красота).
Рецептата е от „Всичко за печенето“. Пропорциите са идеалните, но можете да сложите повече от царевичното брашно за сметка на другото, ако търсите наситен жълт цвят, или само царевично, ако водите борба с глутена. Ще се получи розова шунка на жълт фон и разпалващи апетита аромати.
Съставките:
1 2/3 чаени чаши обикновено брашно
1/3 чаена чаша царевично брашно
1/4 чаена чаша захар
1 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
1/2 чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица смлян карамфил
2 яйца
1 чаена чаша суроватка
1/3 чаена чаша зеленчуково олио
4 супени лъжици дижонска горчица
1 чаена чаша ситно нарязана шунка.
Технологията е смеси, печи, яж. Посланието – не си инжектирай растежен хормон.
Тази рецепта е само за мен. Ще се пробва веднага