Торта „Листопад“

Малко закъснях с това есенно предложение, но снегът още не е паднал повсеместно, имате още време да се пробвате с декорацията „Листопад“. Изпичате за 7 минути един пандишпанов блат с колкото яйца ви душа иска, после го разрязвате на две и слепвате с дюлево сладко (домашно, може и миналогодишно).

20131110_151943

Фасадата се покрива със заквасена сметана и захар на вкус. На водна баня за разтапя един щур шоколад (за готварски цели) и с него рисувате силуета на дървото. Приключва се с най-творческия елемент, а именно листата, които са представени от сушени червени боровинки, два вида стафиди и накълцани сушени кайсии.

tree 1

Оставя се една нощ в хладилника, а на сутринта можете да нападнете дървото с брадвата или друго подходящо сечиво. Десертът е много лек, няма опасност да ви стане лошо като на Али Ръза от едноименния сериал.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

TABLE MOOD

"The discovery of a new dish does more for the happiness of the human race than the discovery of a star."

potatofaces

easy vegetarian recipes with cinematic inclination

Fresh Cuts of Life

За виното и малките прекрасни моменти, които правят живота ни по-хубав

%d блогъра харесват това: