Набързо забъркани домати

Не вярвах, че омлетът с домати ще е хубаво нещо, докато един път по препоръка на приятел не си взех. От тогава много го тача.

За мен идеалната пропорция е 1 малък домат/1 яйце. В случая взех 5-6 от миниатюрни домата (на етикета пише римски чери домати, каквото и да означава това). Запържваш леко в олио или захтин, поръсваш с малко сол и черен пипер и върху тях пльокваш едно яйце и леко го разбъркваш, така че жълтъкът му да се разтече. Вариантът за омлет, предвижда яйцето да е разбито с малко вода, но на мен това с цялото яйце ми харесва повече, защото е много хубаво, когато на места остават парчета жълтък. Поръсваш малко и яйцето със сол и любимата ти подправка за яйце и закуската ти е готова!

Ето как изглеждат нещата и докато се приготвят.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

TABLE MOOD

"The discovery of a new dish does more for the happiness of the human race than the discovery of a star."

potatofaces

easy vegetarian recipes with cinematic inclination

Fresh Cuts of Life

За виното и малките прекрасни моменти, които правят живота ни по-хубав

%d блогъра харесват това: