Една по-различна палачинка

Сезонът на ягодите е кратък и едва ли още една ягодова рецепта ще ни дойде в повече. Ето как можете да си направите  „немска“ палачинка в пролетен вариант.

Продукти:

3 яйца

7 супени лъжици брашно

щипка сол и щипка захар

около 300 мл. прясно мляко, може около 100 мл. от този обем да е вода

Изпълнение:

разбиват се яйцата със солта и захарта, добавя се половината от прясното мляко, след това и брашното, разбива се добре (с тел не е трудно, но може и с миксер), а накрая се добавя останалото мляко.

Намазват се стените на тавичка (може пирексова, правъгълна или кръгла ) с масло, изсипва се сместа и се пече на 170 градуса около 30-40 минути. Имайте предвид, че ако сместа е по-гъста (зависи все пак от брашното) палачинката става по-дебела, а при по-течна смес става по-пухкава и красиво се изкачва по стените на тавичката, така че може да се напълни от вътре с плодове.

Възможно е също така да се пече и в малки кръгли съдове/купички, което дава възможност да се приготвят индивидуални, пълнени с плодове и сладолед палачинки.

Печената палачинка се различава по вкус от стандартните палачинки (класиката си е класика!) на тиган, но  си има своите предимства – диетична е, а и се приготвя по-бързо и не се налага дълго да се стои пред печката.

Разбира се, една правилно позиционирана топка сладолед никога не е излишна!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

TABLE MOOD

"The discovery of a new dish does more for the happiness of the human race than the discovery of a star."

potatofaces

easy vegetarian recipes with cinematic inclination

Fresh Cuts of Life

За виното и малките прекрасни моменти, които правят живота ни по-хубав

%d блогъра харесват това: